aparat dentar invizibil

Aparatul dentar Invisalign

Oamenii iubesc aspectul Invisalign, dar multi cumparatori opteaza in continuare pentru aparat dentar clasic. Aparatele traditionale si Invisalign sunt doua tratamente ortodontice populare folosite pentru a indrepta treptat dintii. Deoarece ambele sunt dispozitive aprobate de FDA care dau rezultate uimitoare, poate fi greu de stiut care metoda este cea mai buna.

Atunci cand aleg intre aligners si un aparat dentar Invisalign, cumparatorii ar trebui sa ia in considerare factori precum nivelul de corectie necesar, varsta si stilul de viata. Aici, analizam tot ce trebuie sa stie consumatorii pentru a decide intre Invisalign si aparat dentar.

Cum functioneaza Invisalign?

Invisalign este o marca de gutiere transparente, un dispozitiv ortodontic care corecteaza dintii strambi. Gutierele transparente, cunoscute si sub denumirea de gutiere invizibile, sunt piese bucale personalizate, turnate din plastic de calitate medicala, care aplica presiune pe dinti, ghidandu-i in pozitia dorita. Gutierele transparente sunt o alternativa discreta la bretelele metalice traditionale.

Cumparatorii ar trebui sa ia in considerare beneficiile si dezavantajele atat ale aparatului dentar Invisalign, cat si ale aparatului dentar traditional pentru a determina care dintre ele este mai buna. Arunca o privire la avantajele si dezavantajele gutierelor transparente precum Invisalign.

Aspect

Spre deosebire de aparatul dentar metalic, gutierele Invisalign din plastic transparent se potrivesc foarte bine cu dintii utilizatorului si sunt aproape invizibile de la distanta. Un stil discret este unul dintre principalele motive pentru care multi oameni aleg aliniere transparente in locul bretelor. Un aparat dentar incognito va trece neobservat.

Confort

Gutierele transparente se potrivesc la nivelul dintilor si nu provoaca taieturile sau disconfortul pe care il poate face aparatul dentar. In timp ce purtatorii experimenteaza un oarecare disconfort la repozitionarea dintilor, interiorul gurii este in mare parte scutit de durere cu Invisalign.

Intretinere usoara

Cu gutiere transparente, utilizatorii pur si simplu scot piesa bucala si peria si folosesc ata dentara in mod normal. Nu este nevoie de un proces de ingrijire dentara indelungat si provocator, ca in cazul aparatelor dentare traditionale.

Niciun pericol cu ​​alimentele tari

Purtatorii de aparate dentare ar trebui sa evite alimentele dure si mestecate, inclusiv nucile, floricelele si covrigii, pentru a preveni deteriorarea sau iritatia. Dar pentru ca persoanele cu aligners trebuie sa le indeparteze inainte de a manca, nu trebuie sa evite aceste alimente.

Mai putine vizite la ortodont

Unii pacienti nu vor trebui sa viziteze medicul ortodont la fel de des cu Invisalign ca si cu aparatul dentar. In timp ce tratamentele Invisalign necesita, de obicei, o vizita la fiecare patru pana la sase saptamani, unele companii online ofera clientilor gutiere cu zero vizite la ortodont, desi aceasta nu este cea mai buna optiune pentru toata lumea. Pentru aparatul dentar, clientii trebuie sa vina la cabinet pentru fiecare ajustare.

Pacientii pot bea apa atunci cand poarta gutiere Invisalign, dar trebuie sa le indeparteze ori de cate ori mananca sau beau altceva decat apa. Plasticul este moale si usor de deteriorat de alimente. In plus, plasticul transparent se pateaza cu usurinta si se deformeaza la caldura, astfel incat utilizatorii ar trebui sa indeparteze gutierele atunci cand beau bauturi calde sau colorate.