Anvelopele off road – ideale pentru senzatii tari 

Daca iti doresti sa echipezi masina cu cele mai bune huse scaune masini si anvelope off-road  atunci este important sa cunosti cateva detalii care te ajuta sa faci o alegere inspirata. Pasionatii de off-road trebuie sa stie ca nu toate anvelopele se potrivesc perfect pentru excursiile off-road.

Toti cei care isi doresc distractie la maxim dar si siguranta deplina trebuie sa ia toate masurile pentru a fi sigur ca nu intampina reale probleme la drum. In caz contrar, risti ca autovehiculul sa nu aiba o buna aderenta si stabilitate. Este extrem de important sa iti dotezi masina cu cele mai potrivite cauciucuri. 

Atunci cand este vorba despre parcurgerea traseelor off road este bine de stiut ca starea in care se afla anvelopele influenteaza atat consumul de combustibil, cat si siguranta. Nu toate anvelopele sunt identice.

Indiferent de masina pe care o detii trebuie sa respecti recomandarile producatorului cu privire la tipul si dimensiunile pieselor componente. Pentru o mai buna stabilitate a masinii, este recomandat sa schimbi toate anvelopele deodata, cu unele noi in perfecta stare de functionare. In acest fel, toate vor avea aceleasi caracteristici si vor oferi acelasi grad de performanta. 

Cauciucurile off-road trebuie alese in functie de tipul traseului pe care planuiti sa il parcurgeti. Daca intentionati sa conduceti pe un drum cu un grad sporit de dificultate masina trebuie echipata cu anvelope cu un profil potrivit. In acest context caracteristicile de baza sunt numarul de pliuri, amprenta cauciucului, latimea anvelopei.

Daca nu sti care este dimensiunea potrivita tine cont de faptul ca diametrul anvelopelor, latimea si inaltimea lor se aleg in functie de tipul masinii. Aceste caracteristici sunt mentionate de catre producator astfel ca vei gasi toate specificatiile necesare in manualul masinii. In lipsa acestui manual poti verifica datele notate pe anvelopele pe care le deti deja la masina. 

Indicii pe care ii poti vedea pe lateralul anvelopei reprezinta indicii de performanta, si arata aderenta la carosabil in conditii improprii, rezistenta la umiditate si gheata precum si temperatura maxima la care rezista, indice de sarcina, indice de viteza, rezistenta la rulare si clasa de eficienta consumului de carburant. Indicatia “M+S” (mud and snow) arata rezistenta pe suprafete pline de noroi si zapada, o caracteristica foarte importanta pentru traseele off road, cu această ocazie poți beneficia și de aceste tavite portbagaj ieftine.

Acceseaza site-ul online www.autolucas.ro  alege cauciucurile cele mai potrivite pentru autovehiculul tau si traieste experiente fara egal. Cei pasionati de viteza si dornici de aventura trebuie sa tina cont de toate aceste elemente de baza pentru a strabate drumuri accidentate in maxima siguranta.