implant dentar

Acestea sunt avantajele si riscurile tratamentului cu implant dentar!

Desi multe persoane se tem de tratamentul cu implant dentar, procedura este una simpla si lipsita de durere. Sub efectul anesteziei, se introduce un surub din titan in osul mandibular sau maxilar. Aceasta radacina artificiala are rolul de a sustine o coroana dentara care va arata si se va simti ca un dinte natural.

Dupa inserarea implantului, urmeaza un proces de osteointegrare care poate dura in jur de 3-4 luni. Celulele osoase adera la corpul implantului si formeaza un tesut osos dur. Apoi, se monteaza un bont protetic si coroana dentara din ceramica, aceasta fiind singurul element vizibil si avand un aspect similar dintilor naturali.

Medicii stomatologi sustin cu tarie ca tratamentul cu implant dentar este cea mai eficienta rezolvare pentru problema dintilor lipsa, indiferent care este motivul ce a determinat desprinderea lor. Spre deosebire de alte tratamente, aceasta procedura nu implica devitalizarea dintilor invecinati, proces care in timp ar putea cauza aparitia altor probleme dentare.

Avantajele tratamentului cu implant dentar

Pentru a te bucura de cele mai bune servicii stomatologice, apeleaza la o clinica cu experienta in domeniu, asa cum este Dental Excellence. Astfel, vei avea siguranta ca in urma tratamentului cu implanturi, vei avea o dantura functionala care va arata excelent.

Iata care sunt beneficiile pe care le ofera aceasta metoda de tratament:

  • vei putea sa zambesti din nou cu incredere, deoarece disconfortul psihic cauzat de dantura incompleta va disparea;

  • iti vei redobandi aspectul si functionalitatea danturii, astfel incat vei putea mesteca orice aliment fara sa simti vreun disconfort;

  • vei avea siguranta ca organismul tau nu va respinge acest tratament, deoarece implanturile dentare sunt confectionate din materiale biocompatibile;

  • nu te vei confrunta cu problema cariilor la dintii artificiali;

  • implanturile sunt foarte rezistente, avand o durata de viata de pana la 25 de ani;

  • vei putea pronunta corect toate grupurile de sunete, deoarece nu vei mai avea o dantura incompleta.

Riscurile tratamentului cu implant dentar

Daca ai nevoie de implanturi dentare, cu siguranta iti doresti sa afli si care sunt riscurile acestei proceduri. Orice interventie medicala implica un anumit grad de risc, asa ca este important sa stii care sunt factorii care pot influenta reusita acestui tratament.

Probabil te gandeai ca fumatul ar putea influenta rezultatele tratamentului, ceea ce este adevarat! Fumatul ingreuneaza circulatia sangelui si poate determina aparitia anumitor complicatii, motiv pentru care este esential ca pacientii sa tina sub control acest viciu.

De asemenea, un implant dentar se poate rupe in cazul in care este inserat de un medic fara experienta sau sunt folosite aparate de slaba calitate. De aceea, este important sa apelezi la o clinica stomatologica profesionista, dotata cu aparatura de ultima generatie. Medicii cu experienta vor sti cum sa insereze implantul pentru a te feri de complicatii.

Infectia care poate aparea dupa interventie este un alt factor de risc. Specialistii unui cabinet stomatologic cu renume vor lua toate masurile necesare pentru ca aceasta problema sa nu apara, insa daca vei apela la o clinica care nu are un protocol foarte strict, vei risca sa te confrunti cu o infectie care iti poate periclita reusita procedurii.

Prin urmare, daca iti doresti sa te bucuri de toate avantajele acestui tip de tratament si sa nu ai parte de neplaceri, trebuie sa contactezi o clinica cu experienta. Intra pe www.dentalexcellence.ro, programeaza-te la cabinet si vei beneficia de cele mai bune servicii stomatologice la preturi avantajoase!