7 lucruri importante in alegerea unor ceasuri

Pentru multi dintre noi, gasirea si achizitia unui anumit model de ceas nu e intotdeauna o sarcina usoara. Deseori ne adresam intrebari precum – ce e cu adevarat important in alegerea unor ceasuri de barbati (pentru ca in acest articol ne vom adresa predominant acestui segment), care trasaturi sunt cele mai importante, care este bugetul minim pentru o astfel de investitie iar lista poate sa continue.  Alteori le auzim din partea prietenilor sau familiei noastre, cu diferite ocazii. Descopera ceasuri barbati care sa se potriveasca intr-o gama variata de contexte, aceste elemente fiind unele din singurele bijuterii pe care acestia le vor purta.

Fara a trece acum prin puncte precum – clasificarea ceasurilor in functie de aspectul exterior, de cel interior, aspecte ce nu sunt importante cand alegem un ceas, vom aborda astazi cateva trasaturi de care putem sa tinem cont atunci cand alegem un astfel de articol, pentru a-l integra cat mai complet in stilul de viata si de imbracaminte a respectivului barbat.

Intr-un anumit sens, e foarte usor sa te pierzi intre atat de multe marci si modele de ceasuri barbatesti. Diverse magazine locale, reprezentante oficiale, magazine online vin constant cu oferte si promotii noi, adresate unui numar foarte mare de persoane. Trecand peste caracteristicile ceasurilor, vom prezenta in urmatoarele randuri cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont inaintea achizitiilor de acest tip (fie ca e vorba de a le face cadouri, fie de a ni le cumpara noua insine, ca si barbati):

1. Stabilirea bugetului maxim

Studiind putin piata de specialitate, observam ca  exista mai multe praguri (ca sa le numim asa) – cel care include ceasuri sub 700 de lei (de tip quartz, cu componente din plastic si metale de baza, cristal de plastic, incadrandu-se in gama fashion sau sport)

– cel care include ceasuri de peste 1000 de lei, pana in 2500 de lei (de tip quartz automat, din otel inoxidabil, piele, titaniu, carbon, cu sticla minerala, in gama casual)

– cel care cuprinde modele de peste 2500 de lei (ceasuri mecanice, din metale pretioase, cu tungsten, titanium, cu cristale de safir, fiind modele de design, in gama eleganta, formala)

2. Stilul

– Clasic

– ceasuri de designer

– sport

3. Brand

Aici se poate intreprinde un anumit studiu pe cont propriu, pentru a afla mai multe informatii utile despre respectivul producator; fie din partea persoanelor apropiate, fie prin forumurile online de specialitate.

4. Locul din care sa se realizeze achizitia

5. Marimea potrivita

Acest lucru se reflecta in special in marimea cadranului (in functie de constitutia barbatului ce urmeaza sa poarte respectivele ceasuri).

6. Rezistenta la apa

O astfel de rezistenta la apa, la o adancime de pana la 100 de m poate fi extrem de utila daca respectivul ceas e purtat la inot, la sala sau daca sunteti prinsi intr-o furtuna.

7. Durata de viata

In functie de modul de functionare, de componente, ea poate sa fie mai scurta sau mai lunga (in cazul ceasurilor mecanice, ea poate fi aproape infinita, in vreme ce in cazul celor de tip quartz ea e limitata deseori la functionarea partilor ce odata stricate, nu pot fi inlocuite).

Asadar, inainte de a accesa un anumit magazin, puteti lua in calcul aceste criterii – astfel veti gasi modele potrivite, care sa se incadreze in stilul dorit, imbunatatind de asemenea din punct de vedere estetic aspectul general. Gaseste aici ceasuri barbati ce sa poata fi comandate  intr-un timp scurt, cu livrare oriunde in tara !