centrale-pe-peleti

4 caracteristici speciale ale centralelor pe peleți

Știm cu toții faptul că modelele de centrale Pellet reprezintă fără dar sau poate una dintre cele mai bune opțiuni în materie de sisteme de încălzire pe bază de combustibil solid. Doar că nu toată lumea cunoaște în detaliu lista mare de caracteristici speciale ale centralelor Pellet, caracteristici care le ajută să fie așadar cea mai bună opțiune pentru încălzire.

Iar pentru a te convinge că merită să investești și tu într-o centrala Pellet de pe centrale-pellet.ro am decis ca în rândurile următoare să îți prezentăm 4 caracteristici speciale ale centralelor pe peleți pe care trebuie să le cunoști numaidecât.

Iată care sunt acestea:

Au un rezervor integrat foarte spațios spațios

Unul dintre principalele motive pentru care trebuie să ai în vedere achiziția unui cazan pe peleți marca Pellet este faptul că are în dotare un rezervor integrat foarte spațios. Acesta permite amplasarea unei cantități de până la 180 de kg de peleți, ceea ce înseamnă că te vei bucura de multe alte beneficii.

De exemplu, nu va trebui să te ocupi prea des de alimentarea cazanului pe peleți, acesta având o capacitate suficientă pentru a putea funcționa foarte mult timp fără probleme. De asemenea, un alt motiv pentru care rezervorul spațios reprezintă un avantaj este și acela că poate garanta autonomii foarte generoase.

Materialul din care a fost realizat cazanul are o grosime de 5 milimetri

Siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc iar în acest sens materialele cazanului sunt foarte importante. Prin urmare, sfatul nostru este să optezi pentru un cazan realizat din materiale cât mai groase astfel încât să nu îți faci probleme din punct de vedere al siguranței.

În cazul centralelor Pellet vorbim despre materiale groase și foarte rezistente totodată. Mai exact, acestea au o grosime de 5 milimetri, suficient pentru a te asigura că nu vei întâmpina incidente nedorite sau uzură prematură.

Vorbim așadar despre un cazan cu durată de viață foarte generoasă, iar asta se datorează mai ales grosimii mari a materialului folosit pentru realizarea cazanului.

Schimbătorul de căldură se curăță semi-automat

Întreținerea centralelor Pellet este, de asemenea, destul de ușor de realizat. Iar asta deoarece curățarea schimbătorului de căldură se face, în cea mai mare parte, automat. Tot ce trebuie să faci este să te folosești de o manetă cu care vei coborî 40 de turbionatoare cu ajutorul cărora se face curățarea pereții schimbătorului de căldură. Această manevră efectuată săptămânal îți garantează o bună funcționare a cazanului.

Este dotat cu microprocesor de control

Un alt avantaj al centralelor Pellet este și faptul că au în dotare un microprocesor de control cu ajutorul căruia cazanul funcționează în cea mai mare parte automat. Prin urmare, cazanul este foarte ușor de folosit și totodată se adaptează cu ușurință tuturor cerințelor.

Acestea sunt așadar 4 caracteristici extra ale cazanelor Pellet care ar trebui să te convingă și pe tine să folosești un astfel de cazan pentru încălzirea casei tale. Apoi vei mai descoperi cu siguranță multe alte beneficii care îți vor demonstra că ai făcut cea mai bună alegere.